Fit Ankelstøvler Whiskey Gabor Ankelstøvler Whiskey Wide Wide Gabor Wide Ankelstøvler Whiskey Gabor Fit Fit SPqWnnZ

Services kobler løst

Cloud Juliane Musse amp; Black Snørestøvletter 5qxH7wz
Principformulering
Services kobler systemer løst og med minimal afhængighed.
Look Støvletter Dark Red Højhælede Banned Fit Wide New dH7TT
Rationale

En service skal kunne findes og anvendes under etablering af et minimum af afhængigheder mellem anvender og leverandør af en service.

Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA Bag Manhattan Black Portage Rygsække Empire OO7EUA

En af de væsentligste fordele ved løst koblede services er, at det giver mulighed for at ændre i serviceimplementeringen, uden at det påvirker serviceanvenderne – dog under forudsætning af at servicekontrakten overholdes.

Løst koblede services giver også mulighed for at udskifte en service med en anden - igen under forudsætning af at servicekontrakten overholdes. Dette giver mulighed for at ibrugtage en service, der tilbyder andre og måske bedre kvaliteter, uden at det påvirker anvendelsen af servicen.

Carvela Purple Carvela Spectacular Støvletter Højhælede Purple Støvletter Højhælede Spectacular Carvela CqpAOZw
Implikationer

Servicekontrakten er den eneste fælles reference mellem anvender af en service og leverandøren af denne.Tamaris Snørestøvletter Snørestøvletter Tamaris Black 8zE8rqBx

I praksis vil der dog i de fleste tilfælde være behov for en vis koordinering mellem en leverandør og anvendere af en service, specielt når der rent forretningsmæssigt er tale om et formelt eller tæt samarbejde.

Servicekontrakten skal overholdes ligesom der til nye versioner af servicen skal udarbejdes nye versioner af servicekontrakten.

Da anvenderen af en service ikke har kendskab til, hvordan servicen er implementeret, vil efterlevelse af dette princip være et væsentligt middel til at sikre en høj grad af løs kobling mellem serviceimplementeringen og serviceanvendelsen.

 

Martens 1460 Cognac Snørestøvletter 1460 Dr Dr Martens 7ZROq

Sidst opdateret 2013-12-27

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/712

  • Log in to post commentsPortage Black Empire Bag Manhattan Rygsække